Apr
18
2013

Kupovina preko Paypal-a bez carine do 50 evra
Uprava carina Srbije je saopstila da građani koji koristeci Paypal budu kupovali robu iz inostranstva neće morati da plaćaju carinu ako im vrednost robe ne prelazi 50 evra kada je kupuju od pravnih lica. Ukoliko kupuju od fizičkih lica, granica za plaćanje carine povećava se na 70 evra, navode u Upravi carina.

Ukoliko građani preko interneta kupuju vredniju robu, primenjuje se jedinstvena carinska stopa od 10 odsto, a na ocarinjenu vrednost obračunava se određena stopa PDV-a, koja je osam ili 20 odsto, piše “Blic”.

paypal placanje srbija

Roba koja se uvozi, odnosno naručuje može da stigne običnom pošiljkom – preko PTT službe ili brzom poštom preko firmi kakve su DHL, “Fedex”, UPS”.

– Za građane Srbije i dalje je povoljnije da robu primaju putem obične pošte, s obzirom na to da su PTT usluge jeftinije od usluga brze pošte, pa su samim tim ukupni troškovi niži – navode u Upravi carine.

Korisnici u Srbiji za sada mogu samo da kupuju, ali ne i da primaju uplate na Pejpal nalog, ali će i to biti moguće u narednom periodu.

Uprava carina navodi i da za sada nije poznato da li će se limit za carinjenje poštanskih pošiljaka menjati u korist kupaca zbog početka rada “PayPal”-a i dodaje da je ta institucija izvršni ogran koji sprovodi važeće propise i da će ako limit bude povećan to odmah biti primenjeno u praksi.

Preporučujemo:

Comments are closed.