Jan
8
2013

Prijavljivanje na Google Analytics i njegova svrha
analiticGoogle Analytics je besplatni servis kompanije Google koji vam omogućuje detaljnu statistiku o vašim posetiocima. Možete da pratite odakle vam dolaze posetioci, koje pretraživače koriste, koje operativne sisteme i jezik, šta ih je dovelo na vaš sajt ( da li ih je poslao neki pretraživač, reklama sa nekoga sajta, plaćeni marketing ili nešto treće ). Takodje bitno je napomenuti da prilikom bilo kakvog poslovanja ili davanja statistike vašega sajta 90% ljudi ce da zahteva Analytics izveštaj da bi se uverili u kvalitet i posećenost vašega sajta.

Prijavite se za besplatni nalog

Prijavite se na http://www.google.com/analytics/ da bi kreirali vaš nalog, ukoliko ste već registrovani na google možete samo da se ulogujete i automatski povežete oba naloga…

Kreirajte Google Analytics kod

Kada se ulogujete izaberite opciju Novi nalog ( Add a website profile ako vam je na engleskom ) zatim popunite tačne podatke o vašem sajtu ukljucujući i tačnu vremensku zonu zatim idite na “Preuzmi ID za praćenje”.

Primer:

analitic kod

Kopirajte vaš kod na sajt sad po meni je najbolje mesto za to header ili footer deo sajta ( neke WordPress teme čak imaju i posebno mesto za ovaj kod u svojim podešavanjima )..

Posle postavljanja koda idite na Analytics i posmatrajte detaljnu statistiku o posetama na vašem sajtu.

Napomena: Analytics obnavlja svoje podatke u proseku svaka 24 sata, znači jednom dnevno će vaša statistika da bude ažurirana.

Preporučujemo:

Comments are closed.