Nov
15
2013

Kako resetovati android uredjaj (telefon) na 2 jednostavna načina
Android resetovanjeAko ste na kraju živaca zbog svog android telefona, nervirate se svakog puta kada mu treba 10 minuta da pokrene najjednostavniju aplikaciju, možda je krajnje vreme da uradite njegovo resetovanje na fabrička podešavanja. Vraćanje na fabrička podešavanja (reset) će obrisati sve podatke sa Vašeg telefona i vratiti ga na podešavanja koja je imao prilikom kupovine. Pre nego što baciš telefon u djubre, obavezno pogledaj ovaj vodič.

 

1. način – Resetovanje funkcionalnog uredjaja

 

1. Otvorite podešavanja na svom telefonu. Aplikacija “Podešavanje” (Settings) može imati različite ikone u zavisnosti od samog uredjaja a možete je naći i u listi aplikacija ili pritiskom odredjenog dugmeta na telefonu.

2. Pronadjite opciju za vraćanje na fabrička podešavanja. U zavisnosti od samog uredjaja, funkcija vraćanja na fabrička podešavanja se može nalaziti u jednom od dva odeljka u okviru aplikacije Podešavanja (Settings)

a. Odaberite opciju “Podešavanja privatnosti” i skrolujte na dole dok ne dodjete do “Vraćanje na fabrička podešavanja” (Factory reset)

b. Odaberite u podešavanjima opciju “Bekap i resetovanje” i skrolujte na dole dok ne dodjete do “Vraćanje na fabrička podešavanja”

3. Odaberite “Resetuj uredjaj” da izbrišete sve podatke i vratite fabrička podešavanja Vašeg android uredjaja. Nalozi u kojima ste prijavljeni biće prikazani na ekranu. Podrazumevano, svi podaci koji se nalaze na internoj (unutrašnjoj) memoriji će biti izbrisani.

a. Ukoliko želite da izbrišete i sve podatke sa Vaše eksterne SD memorijske kartice, obeležite polje na dnu ekrana.

4. Potvrdite proces odabirom opcije “Obriši sve”. Ovo će izbrisati sve podatke i vratiti Vaš uredjaj na fabrička podešavanja. Vaš telefon će biti kao da ste ga upravo novog izvadili iz kutije.

 

2. način – Resetovanje blokiranog uredjaja

 

1. Isključite napajanje na Vašem telefonu. Pre nego što započnete proces resetovanja, morate u potpunosti isključiti napajanje vašeg uredjaja. Ukoliko je blokirao, možete izvući bateriju iz uredjaja i na ovaj način ga isključiti.

2. Pritisnite i držite tastere za oporavak. Tasteri variraju od uredjaja do uredjaja i možda ćete morati da potražite uputstvo za Vaš model telefona. Moraćete da pritisnete i držite tastere nekoliko sekundi. Neki od najčešćih kombinacija dugmadi su:

a. Volume Up + Home + Power

b. Volume Down + Power

c. Home + Power

d. Ukoliko ništa od prethodno navedenog ne funkcioniše uradite internet pretragu za Vaš model telefona + “recovery mode”

3. Odaberite vraćanje na fabrička podešavanja. Kada se otvori meni za oporavak, kroz njega možete da se krećete pomoću tastera za podešavanje jačine zvuka. Koristite dugme za uključivanje kako biste odabrali opcije menija.

a. Bićete upitani da potvrdite povratak na fabrička podešavanja.

4. Sačekajte da se završi proces povratka. Nakon što se Vaš android telefon resetuje, vratiće mu se fabrička podešavanja i biće kao nov.

 

Preporučujemo:

Comments are closed.