Apr
18
2013

Kako zaraditi na internetu
Online zarada od kuće je jedan od najboljih i najpoželjnijih načina zarade u današnje vreme. Čisto da ne bude zabune ovde nećemo pričati o zaradi kliktanjem na reklame (PTC) kojima nas zasipaju većinom klinci željni brze love pošto je to čisto gubljenje vremena. Na internetu kao i bilo gde drugde važi ono da bi nešto zaradio moraš da znaš ili da ponudiš nesto. Nije realno očekivati da neko ko jedva zna da koristi računar zaradi neke novce, internet nije bogati teča koji daje para svakom kada mu se zatraži već mesto gde se vode teške borbe da bi se uspelo, zbog čega 90% onih koji se i odluče na ovo odustanu pre nego što vide rezultate…

Ovde ću da opisem 3 najpopularnija i najsigurnija načina za zaradu:

1) Adsense

AdSense je Guglova aplikacija za prikazivanje reklama na websajtovima ,blogovima ,forumima.Znači svako ko ima sajt ili blog može da ga monetizuje i postavi guglove reklame i zaradi nešto.
Koliko , to već zavisi najviše od broja posjeta koje imate na vašem sajtu kao i odakle su te posete, primer nije isto ako su posete iz SAD i Kanada ili recimo iz Srbije i Bosne. Što više posjeta imate više ćete zaraditi.

Imajte na umu da je google jako strog po pitanju uslova korišćenja: zabranjeno je kliktati sopstvene reklame i navoditi na kliktanje, zabranjeno je postavljati reklame na sajtove koji krše autorska prava i još dosta toga, za više informacija pogledajte njihove uslove koriscenja…

Poznato je da mnogi uspesni sajtovi zaradju po par desetina pa čak i do par stotina $ dnevno, ali za to je potrebno mnogo rada i da bi stvorili veoma uspešan sajt.

adsense zarada

Postoje mnoge druge mreže pored adsense sa istim sistemom poslovanja ali ni jedna ne može ni približno parira što se tiče ponude i zarade.

2) oDesk, 99Design, Freelancer i slični

Što je to oDesk, 99Design, Freelancer i slični?

To su stranice za freelancere koji su u potrazi za poslom ili poslodavce koji nude posao.

U principu ide ovako: osoba daje oglas za posao zatim freelanceri daju ponude za koliko bi uradili taj posao i za koje vreme nakon čega poslodavac bira najbolju ponudu. Nakon uspešne saradnje ako je poslodavac zadovoljan pored iznosa kojeg ste dogovorili vam daje pozitivnu ocenu ( preporuku ) što vam dodatno olakšava pronalaženje novog posla. Tako da je možda u početku dobro odraditi po neki posao i ispod cene da bi dobili par preporuka.

freelance zarada

Iskusni freelanceri sa naših prostora zaradjuju od par stodina do par hiljada $ na mesečnom nivou, ali to nije lak posao pošto morate da bude profesionalac u poslu za koji se odlučite ( postoji mnogo kategorija kao što su prevodioci, programiranje, web dizajn, graficki dizajn, prepisi itd ).

3) Affiliate marketing

Kod ovoga slučaja vi u stvari prodajete neke prozivode i dobijate proviziju od toga koja u nekim slučajevima uopšte nije mala. Najpoznatije kompanije koje nude ovu uslugu su ClickBank i Amazon.

Kako konkretno zaraditi preko njih? Postupak je sledeći nakon što odete na njihov sajt registrujete se kao Affiliate partner i izaberete prozivode ( ili više njih ) koji želite da prodajete nakon čega vi dobijate Affiliate link i od svakog ko dodje preko tog linka do toga proizvoda i kupi ga vi dobijate deo zarade.

ClickBank-zarada

Kako doći do kupaca? Postoje mnoge taktike i na žalost ne možemo da pokrijemo sve ali navesti ću i na prost način objasniti jednu od njih.

Primer vi želite da prodate najnoviji Samsung Galaxy telefon kao Affiliate za Amazon, potrebno je da napišete review ( vaše mišljenje ili utisak ) tog prozivoda. Ono što je bitno je da ne uzmete samo i kopirate podatke sa nekoga drugog sajta kupci te tehničke podatke mogu da nadju svuda, njih zanima vaše mišljenje kao nekoga ko je koristio taj uredjaj, zašto vi smatrate da oni treba da kupe to, bukvalno na vama je da prodate ideju kupcu zašto on treba tu stvar, takodje najbolje da se koncentrišete na englesko govorno područje pošto kod nas još nije toliko zaživela internet kupovina…

Možete recimo da otvorite blog na kojem ćete da predstavljate tehničke stvari bitno je samo da ne mešate primer da na jednom blogu predstavljate telefone i neke proizvode za dijetu itd. Takodje uvek gledajte da je domen nešto usko vezano za temu o kojoj pričate to jeste da u domenu imate kljucnu reč o cemu je vas review, blog itd ( istražite konkurenciju )…

Bitno je napomenuti da za sve ove primere iznad važi ono da neće da se desi preko noći potrebni su dani, nedelje čak i meseci rada da pocnu da se primećuju rezultati, upravo zbog toga velika većina odustane pre nego što vidi rezultate…

Ovo su samo neki od najsigurnijih i najpoznatijih načina za online zaradu al internet kao celina nema granice samim tim mogućnosti su neograničene samo je pitanje ideje i vaše mogućnosti da je realizujete.

Preporučujemo:

Comments are closed.