Jan
6
2013

Moneybookers registracija i verifikacija
moneybookersdepositMoneybookers je jedan od vodećih online platnih procesora, veoma sličan Paypal-u i Payza procesoru. Odlicna je alternativa za države koje ne podržavaju Paypal medju kojima je i Srbija. Sa njime možete obavljati online kupovinu,primati i slati novac bez ikakvog problema ukoliko stranka sa kojom saradjujete ( ili firma ) podržava ovaj način poslovanja.

Da bi ste uspešno koristili Moneybookers morate da ga verifikujete i jedini uslov za to je da ste punoletni.

Registracija Moneybookers naloga

Sama registracija je veoma jednostavna, idite na Moneybookers sajt i idite na opciju Sign Up, nakon toga morate da izaberete jezik i državu iz koje ste, nakon toga videćete izbor izmedju dve opcije Personal ili Business nalog izaberite Personal i idite na Sign Up..

Nakon toga morate da popunite sva polja sa svojim tačnim informacijama, sad ovo je bitno jer mnogi misle da ne moraju da stave baš sve informacije tačne al to može da vam predstavlja problem prilikom podizanja ili slanja novca tako da što da rizikijete. Nakon što popunite sve samo idite na “Accept and create account” i to je to, nakon toga idite na svoj mail i potvrdite registraciju klikom na link koji vam je stigao na mail.

Verifikacija Moneybookers naloga

Moneybookers nudi više opcija za verifikaciju naloga ja sam licno koristio dve: verifikacija kućne adrese i kreditne kartice.

Ukoliko izaberete verifikaciju putem kućne adrese Moneybookers vam šalje pismo na sa verifikacionim kodom koji trebate uneti u svoj nalog. To traje neko vreme zvanično kažu dve nedelje ali meni lično je stiglo posle mesec dana, u svakom slučaju ako ste dobro uneli adresu stići će.

Kada pismo stigne na sredini treba da stoji šestocifreni broj koji trebate uneti u svoj Moneybookers nalog.

I time je završen proces verifikacije vaše adrese!

Verifikacija vase kartice ili bankovnog računa.

O ovome neću mnogo da pričam ukratko idete na dodaj karticu ili račun i ispunite detaljno sva polja, samo pratite korake i biće sve u redu. Sad vi možete da koristite vaš Moneybookers nalog i bez toga ali nećete moći da primate i saljete sredstva sa i na vaš račun tako da je poželjno da imate bar jedan finansijski instrument pomoću kog biste podigli novac. Takodje vam preporučujem da kada birate valutu kod otvaranja naloga izaberet euro ili dolar, nikako dinar, kuna, KM itd da bi izbegli da vam banka pretvara to u devize kada povlačite na svoj račun posto su im provizije dosta veće nego na menjacnicama i samim tim dobije manje novca nego što ste imali…

Preporučujemo:

4 Comments+ Dodaj komentar

 • Ako sam dobro razumela, potrebno je da se već ima otvoren neki račun u banci?Da li to podrazumeva i to, da se ima i novac na računu, pošto koliko sam shvatila kad se otvara Payza,skida se sa računa neki novac?Hvala.

  • Za povezivanje sa karticom je potrebno da se ima račun u banci ( i kartica ) al na računu je dovoljno da imate samo 4$ čisto da možete da se registrujete, a registracija vam je potrebna ako nekad budete hteli da plaćate nešto preko Mb ili da povučete novac na račun koji vam je neko poslao na Mb..

   Sad vi ne morate da imate već otvoren račun u banci kada pravite nalog to možete i naknadno da uradite bilo kada…

   Inace ovo je objasnjenje za Mb nalog al isti slučaj je i sa Payza nalogom…

   • da li Moneybookers skida samo ta 4 dolara ili 15, kao što neki pričaju? Čitam komentare da su na personal account a prebacili ih na veći stepen(kako god, valjda business) i skinuli im 15 do 20 e

    • Ne znam za business naloge kolika je tacna suma ali uopste ti nije potrebno to, uzmes personal i sasvim je dovoljno za sve potrebe. A uglavnom uzmu oko 2$ ja sam reko 4$ da ne bude bas u knap. Inace je mnogo bolji, stabilniji i jeftiniji od Payza procesora,,,