Apr
19
2013

Adsense alternative
adsense alternativeNa internetu odavno važi jedna izreka za sve koji žele da koriste plaćene reklame na svom sajtu i time zarade koji dinar a to je da ” Adsense nema alternativu”. Adsense je najpoznatijija platforma za zaradu webmaster-a na svetu.Više stotina hiljada webmaster-a širom sveta zarađuju novac postavljanjem oglasa koji se pojavljuju putem Google Adwords servisa za reklamu.

Stvar je u tome što adsense ima jako stoge uslove korišćenja i može vam se desiti da vam blokiraju nalog a da uopšte niste svesni da ste kršili neko od njihovih brojnih pravila. Takodje ko je jednom banovan sa adsensa više nikada ne može da otvori nalog na njemu, upravo zbog toga ovde ćemo da predstavimo neke alternative koje nisu toliko stroge a redovno plaćaju svoje korisnike.

adhitz

Jedna od najboljih adsense alternativa trenutno. Adhitz vam nudi fiksu cenu po kliku koja se zasniva na osnovu vašeg geografskog položaja i možete da se prijavite sa novim sajtom sa kojim ste tek počeli, znači ne mora da ima odredjen broj poseta. Na primer najviše se plaća za korisnike koji dolaze iz SAD i Kanade a najmanje za korisnike iz nerazvijenih drzava. Trenutno stanje možete da vidite na slici ispod:

adhitz

Adhitz placa putem Paypal-a ili Payza procesora na početku svakog meseca do 10-tog, minimalan iznos za isplatu je 25$ ukoliko ga ne dostignete u toku meseca iznos koji ste zaradili se prenosi u sledeći mesec.

Adhitz nudi razne formate oglasa od grafičkih banera do tekstualnih oglasa i zabranjeno ga je koristiti na istim sajtovima gde držite adsense oglase.

Chitika

U ovoj mreži placeni ste na osnovu klikova i računa se svaki puta kada korisnik klikne na oglas ( 1 klik po korisniku ). Prag za isplatu im nije velik samo 10$ na paypal ili 50$ ako vas plaćaju preko čeka, ukoliko ne skupite minimum za isplatu u toku meseca vaša zarada se prenosi u sledeći mesec.

Mišljenja na netu su podeljena što se tiče ove kompanije s obzirom da prikazuje samo reklame onim korisnicima koji dodju sa pretraživača, znači ukoliko je vaš korisnik došao preko društvene mreže ili nekog drugog sajta neće mu se prikazivati oglasi.

bidvertiser

BidVertiser je oglašivačka kompanija koja vas plaća po kliku. Dakle BidVertiser vam omogućava da stavite oglase na svoj blog ili web sajt i za svaki klik na taj oglas vi ćete zaraditi novac.
BidVertiser je PPC (pay-per-click) progam za sve, posebno za početnike u ovom načinu zarade. Dakle blog ili sajt za koji apelujete BidVertiser oglase ne mora imati odredjen broj posjeta na dan da bi vas odobrili.

Rad na BidVertiser je jako jednostavan, sve što trebate jest kreirati oglas po vlasititom ukusu, možete izabrati boju, veličinu i tip oglasa, dakle možete birati da li ćete prikazivati grafičke ( baner ) oglase, text oglasi ili pop-up oglase, to je do vašeg izbora.

Minimalna isplata je 10$ na kraju meseca na paypal racun, ili ako preferirate ček, morati ćete skupiti 50$, takodje često kasne sa isplatom.

Iako se vodi kao jedna od boljih PPC kompanija moji lični utisci nisu baš najbolji, sistem računanja mu je dosta čudan pa da bi recimo videli današnju statistiku vaše zarade i klikova trebate nekad da čekate i par dana, u principu iako je na solidnom glasu za sajtove koji posete dobijaju iz vodećih zemalja ( SAD, UK, DE, CA itd ) smatram da je dosta loš za domaće sajtove i ne preporučujem ga.

etarget

Domaća kompanija za korisnike koji drže domaće sajtove a ne mogu da koriste adsense. Iako im cene nisu kao na većim stranim mrežama pokazali su se kao dobra alternativa za domaće tržište. Minimalan iznos za isplatu je 10000 dinara u Srbiji odnosno 400 kn u Hrvatskoj na vaš devizni račun..

Etarget nudi razne formate i vrste oglašavanja što je jos jedna prednost. Takodje bitno je pomenuti da eTarget ima svoja predstavništva u vise zemalja i njegov uspeh varira. Primera radi recimo da je eTarget u Srbiji na dosta dobrom glasu, koriste ga veliki sajtovi, isplate ne kasne i ispunjenost je 100% dok je eTarget u Hrvatskoj zapao u probleme, korisnici se zale da im isplate kasne po par meseci, nema oglasivača a i nema podršku nekih većih medija sa prostora Hrvatske. Da bi koristili eTarget morate imati otvoren devizni račun u državi u kojoj se prijavljujete, eTarget.rs će da isplati zaradu samo na račun iz Srbije a ne i iz Hrvatske, isto važi za Hrvatsku i sve ostale države u kojima eTarget ima svoje predstavništvo.

Preporučujemo:

Comments are closed.