May
30
2013

Najbolji antivirusi
najbolji antivirusiSvakim danom se pojavljuju novi virusi i ostali maliciozni programi koji ugrožavaju rad vašeg računara, vaše fajlove kao i vašu ličnu privatnost. Zbog toga je bitno da uvek imate instaliran neki kvalitetan antivirus sa najnovijim updejtom.

Ovde ćemo da predstavimo 5 najboljih antivirus programa koji postoje danas na raspolaganju, imajte na umu da su ovo top 5 po nizu testova koje su morali da prodju ne samo po mom mišljenju.

1) Bitdefender trenutno možda i najbolji Av u ponudi bitdefender je veoma snažan antivirus koji nudi odličnu zaštitu, lako upravljanje i slabu potrošnju resursa po razumnoj ceni. Instalacija je brza i jednostava, nije potrebno restartovati računar nakon instalacije. Ovaj antivirus radi potpuno na autopilotu znači nema iskakući prozora, uzbuna niti je potrebna bilo kakva konfiguracija sa vaše strane.

2) Kaspersky dugogodišnji lider je sada pao na drugo mesto, ovaj antivirus štiti vas računar od virusa, crva, trojanaca i mnogih drugih pretnji. Nije potreban restart računara nakon instalacije i možete ga isprobati na period od 30 dana pre kupovine. Skeniranja i update se vrše automatski, takodje je uključena real time zastita dok surfujete webom, skidate nešto ili jednostavno čitate vaš mail. Pomalo zna da iritira posto vas obaveštava za svaku moguću sitnicu.

3) Norton uvek pri vrhu ali nikada na vrhu, to je izgleda sudbina norton antivirusa. Brz i pouzdan ovaj antivirus će sigurno uspeti da zaštiti vaš računar, vrhunska podrška za korisnike dostupna u bilo koje doba će sigurno biti od koristi. Skenira brzo i pokazao se kao odličan izbor za čišćenje čak i teško zaraženih računara.

Na slici ispod možete da vidite primer efikasnosti top 3 antivirusa do sada predstavljena:

najbolji anivirusi u 2013

4) F-Secure Anti-Virus je brz i pouzdan. Štiti vas od virusa, spywera, crva i tojanaca a uz njega takodje dobijate mnogo dodatnih sigurnosnih opcija. Takodje vas štiti od virusa u vašim mailovima,kao i cookiesa i malwarea koji pokušavaju da se ubace u vaš PC registar.

5) AVG je jedan od najstarijih igrača na polju antivirus softwera. Koristi više nivoa zaštite. Prvi nivo je standardna antivirus i ostala anit malwere zaštita koja identifikuje pretnju. Drugi nivo zaštite je AVG Resident Shield koji vas sprečava da otvorite zaražene fajlove. Neće vas često uznemiravati i poseduje game mod da vas ne bi uznemiravao dok igrate razne mulitplejer igre na netu itd…

Ovo je top 5 AV-a za 2013 godinu što ne znači da su neki drugi antivirusi loši, ja lično koristim Avast antivirus u kombinaciji sa malwarebytes anti-malware i veoma sam zadovoljan..

Ukoliko koristite neke od ovih antivirusa ili neki drugi podelite vaša iskustva bila ona pozitivna ili negativna u komentarima ispod i možda olakšate nekom drugom koga muči pitanje za koji anitvirus se odluciti.

Preporučujemo:

Comments are closed.