May
29
2013

Sajtovi za kupovinu preko interneta
kupovina preko internetaDolazak Paypala u Srbiju nam je otvorio mnoge mogućnosti za kupovinu preko interneta koje su nam je do sada bile nedostupne. Ljudi sa naših prostora su još novi u ovoj vrsti kupovine i postoji odredjena doza straha vezana za plaćanje preko interneta. Ustvari istina je da je plaćanje preko interneta koristeći usluge gore spomenutog Paypala sigurnije nego plaćanje karticom u nekom marketu.

Evo nekih predloga proverenih mreža za online kupovinu i prodaju:

1) eBay najpoznatiji predstavnik ove vrste sajtova na kojem možete da kupite sve od olovke do aviona samo ako imate para. Sistem je dosta sličan domaćem sajtu limundo ( koji je u stvari radjen po modelu ebay-a ). Imate mogućnost licitacije kao i fiksne: “kupi sada” cene.

2) Amazon takodje jedan od vodećih sajtova za ovu vrstu trgovine. Česte akcije mogu da vam uštede popriličnu sumu. Pored svakog proizvoda možete da nadjete detaljne specifikacije kao i veoma povoljne cene shipinga za balkanske zemlje.

Sledeća 2 sajta su za one sa nižim budžetom:

TinyDeal i Everbuying sajtovi koji pored originala i poznatih marki u svojoj ponudi imaju i kvalitetne kopije kao i ponude nešto slabije poznatih proizvodjača koji ni za čim ne kasne u odnosu na poznate marke. Ovde možete lako pronaći nešto što niste ni znali da želite. Možete naći razne stvarčice u delu sve za 5$ i još mnogo toga, vredi pogledati ako ništa drugo…

Ovo su samo neki od mnogo proverenih sajtova, gornja dva su potpuni lideri na tržišu, stalne promocije, pouzdanost i ponuda ih drže u vrhu već dugo godina. Druga dva su manje poznata ali nekada se baš na tim manje poznatim mestima može naći nešto što ste tražili po pristupačnijim cenama nego što je predstavljeno na drugim mestima.

Svi sajtovi su provereni i sa dugogodišnjom reputacijom. Pre svake kupovine kontaktirajte prodavca da se informišete oko slanja paketa ( shiping ) ukoliko nije posebno naznačeno kod predmeta.

Prosečno trajanje dok ne stigne paket u neku od Balkanskih zemalja je od 20-30 dana tako da ne budite nestrpljivi..

Ukoliko ste iz Srbije pročitajte sledeći članak vezan za carinu na kupljene predmete: Bez carine do 50 evra

Preporučujemo:

Comments are closed.