Jan
6
2013

Šta su backlinkovi i njihova važnost
backlinkSvi vi koji tražite nacin da povećate rejting svog sajta čak i ako samo kružite netom zanimajući se bilo koju vrstu SEO tehnika ste naleteli na izraz “backlink” bar jednom. Vas koji ste novi u tim vodama sigurno zanima šta je to “backlink” i njegova važnost.

Šta su backlinkovi? To su linkovi koji usmeravaju( linkuju ) prema vašoj stranici sa drugih sajtova. Možemo reći da je broj backlinkova pokazitelj popularnosti ili važnosti sajta. Backlinkovi su vrlo bitni za SEO zato što će neki pretraživači posebno Google prednost dati stranici koja ima veći broj kvalitetnih backlinkova i bolje će je rangirati u rezultatima pretrage..

Kada kažemo kvalitetan backlink ne mislimo na bilo koji link sa bilo kojega sajta, pod izrazom kvalietan link se podrazumeva link sa sajta koji je srodan vašem. Evo uzećemo za primer da imate sajt o Prehrani, link sa nekog drugog sajta koji je iste ili slične tematike če da vam znači više nego recimo link sa sajta o filmovima, tehnici itd, znači što vam je tema srodnija backlink će da se smatra kvalitetnijim…

Dodavanje backlinkova za bilo koji website se računa, ali najvažnije je da imate backlinkove na web stranicama koji su relevantni sa sadržajem i da imaju što veći PageRank.

Preporučujemo:

Comments are closed.