Apr
8
2013

Kako napraviti ScreenShot ( sliku desktop ekrana )..
Za neke ljude ja slikanje desktop ekrana ( screenshoot ) je potpuno rutinska stvar pa kada im neko kaže da ne zna to da odradi njima je to neshvatljivo. U stvarnosti 70% korisnika ako ne i više ne zna da odradi ovu funkciju, imajte na umu da ne vise svi na računarima kao i da se svaki dan se pojavljuju novi korisnici na internetu koji žele da nauče nešto…

Ovde ćemo da obradimo načina koji ja lično koristim i preporučujem..

LightShoot program

Klikom na sledeći link LighShoot bićete preusmereni na sajt za skidanje, u gornjem desom uglu ćete da vidite opciju za skidanje, kada je izaberete prikazaće vam opcije za Windows ili Mac zavisi šta koristite izaberite tu opciju.

screen1

Zatim samo instalirate program i pokrenete ga. Slikanje destopa obavljate tako što na vašoj tastaturi pritisnete tipku Print Screen:

printscreen ma tastaturi

Nakon toga dobiti ćete dobiti opciju da označite površinu ekrana koju želite da slikate na jednostavan način sa kursorom miša izaberete gde da počne i držeći levi taster izaberete površinu koju želite da slikate. Nakon toga dobiti ćete sledeći prozor:

lightshoot

Kao sto vidite na slici iznad u donjem desnom uglu nakon što izaberete površinu koju zelite da slikate će da vam se pojave opcije, sad možete da sačuvate sliku na računar, možete da je pošaljete direktno na mail, da je odmah objavite na Fb ili Twiter ili da je odmah uploadujete na net ( ovo je bitno za upload ako imate neki problem pa vam neko traži sliku da se ne mučite ) nakon što izaberete upload sačekate par sekundi i u donjem desnom uglu monitora će da vam se pojavi link slike..

Sad kao što sam rekao ima 101 način da se uhvati ScreenShoot slike, ja sam izabrao ovaj posto pošto je po meni najbrži, nakon što instalirate program jednom sve ostalo je samo 10-15 sec posla a ne morate da koristite paint itd…

Preporučujemo:

1 Komentar+ Dodaj komentar

  • Ovaj LighShoot i ja koristim, odlican je mozes kako hoces da slikas, po meni najbolji za desktop slikanje… 🙂